Alexander Skarsgård i ”Big little lies”. Foto: HBO.
Emmy-vinnaren Alexander Skarsgård har valt sitt nästa tv-projekt: en spionthriller baserad på John le Carrés ”Den lilla trumslagarflickan”.
Man har varit nyfiken på vad Alexander Skarsgård skulle hitta på i tv-väg efter sin hyllade roll i HBO-serien ”Big little lies”, som gav honom en Emmy.
Och nu vet man.
Han är nämligen klar för den manliga huvudrollen i kommande miniserien “The little drummer girl”. En spionthriller i sex delar baserad på John le Carrés bok med samma namn från 1983.
Serien följer den begåvade unga skådespelerskan Charlie (Florence Pugh), som träffar en spännande främling (Skarsgård) under en semester i Grekland. Det blir dock snart uppenbart att hans uppsåt inte är av det romantiska slaget.
Mannen, som heter Becker, jobbar nämligen för den israeliska underrättelsetjänsten, och i sin jakt på en palestinsk terrorist drar han in henne i en komplex historia med höga insatser där hon får spela sitt livs roll i ”verklighetens teater”.
Historien, som utspelar sig i slutet av 70-talet, är tidigare filmatiserad 1984. Då med Diane Keaton i rollen som Charlie.
“The little drummer girl” är – precis som förra årets Susanne Bier-regisserade le Carré-serie ”The night manager” – ett samarbete mellan amerikanska AMC och brittiska BBC, och den som kommer att regissera är den sydkoreanska snitsaren Park Chan-wook (”The handmaiden”, ”Stoker”, ”Oldboy”), som här gör sin tv-debut.
Kan bli ruggigt bra det här.
Produktionen av “The little drummer girl” börjar nästa år.
Veckans streamingtips: Maffiga maffiaserien ”Gomorrah” är tillbaka! Plus senaste Marvel-nyheten ”Runaways” och en bisarr dokumentär med Jim Carrey.
Gomorrah
”Gomorrah” – den mustiga maffiaserien baserad på Roberto Savianos bästsäljare om den napolitanska Camorran – har precis börjat på sin tredje säsong. Bossen Pietro har just blivit mördad, och kriget om vem som ska ta över makten lär bli blodigt. Hederskomplex, hämnd och besinningslöst våld möter den pråligaste, mest guldlaminerade italienska inredning du kan tänka dig. Det är hårt och härligt, med utsökt allt (regi, foto och scenografi är vrålsnyggt). Även säsong ett och två finns på HBO Nordic.
HBO Nordic. Nya avsnitt på lördagar
Jim och Andy
En excentrisk pärla till dokumentär, vars väldigt långa originaltitel lyder ”Jim & Andy: The great beyond – featuring a very special, contractually obligated mention of Tony Clifton”. För snart 20 år sedan spelade Jim Carrey rollen som Andy Kaufman i ”Man on the moon”, regisserad av Miloš Forman, och här får vi följa det bisarra skådespelet bakom kulisserna, samtidigt som dagens Carrey funderar över sin egen karriär, såväl som Kaufmans. Oerhört märkligt och fascinerande om två unika komiska begåvningar.
Netflix
Marvel’s Runaways
Netflix har gett oss både ”The Defenders” och ”The Punisher”, men den lite roligare Marvel-serien den här säsongen ser faktiskt ut att bli den här, från Hulu. Ungdomsseriesnillena Josh Schwartz och Stephanie Savage har skapat serien, som handlar om hur sex väldigt olika tonåringar går samman när de inser att deras föräldrar inte alls ägnar sig åt välgörenhet på sina möten, utan utgör den onda kriminella organisationen Pride. Tre avsnitt ligger ute än så länge, och lovar rätt så gott.
HBO Nordic. Nya avsnitt på onsdagar
Bubblaren
Det övernaturliga dramat ”Glitch” – om en grupp människor som plötsligt kravlar upp ur sina gravar, fullt friska och levande – är Australiens svar på den franska favoriten ”Gengångare”. På tisdag är det premiär för säsong två på Netflix.
”Ett päron till farsa firar jul”. Foto: Warner Bros.
Det är dags att börja jobba upp julstämningen.
Tv-koll har botaniserat bland Netflix julfilmer och valt ut de bästa – från klassiker och familjemys till skräck och barnförbjuden komedi.
Miraklet i New York
”Miracle on 34th Street” från 1947 – en dramakomedi med bland andra Maureen O’Hara, John Payne och Natalie Wood, om en varuhustomte som hävdar att han är den riktiga tomten – vann flera Oscars och är en av alla tiders julklassiker.
Även remaken från 1994, som också finns på Netflix, håller måttet.
Tjuvarnas jul: Trollkarlens dotter
Mysig och spännande familjefilm av Stefan Roos och Per Simonsson, som är en fristående fortsättning på deras älskade julkalender från 2011. Med bland andra Gustaf Skarsgård, Gustaf Hammarsten och Elisabet Carlsson. Om hur hittebarnet Charlie (Tea Stjärne), som blir svartsjuk när hennes fosterföräldrar får barn, lär känna en märklig magiker. Mustiga miljöer och stämningsfull Dickens-känsla.
En julsaga
Charles Dickens sedelärande ultraklassiker ”A christmas carol” – om hur gamle sure Ebenezer Scrooge lär sig en läxa av tre olika andar som tar med honom till jular förr, nu och i framtiden – har filmatiserats massor av gånger. Senast av Robert Zemeckis 2009.
Den här varianten med George C. Scott som Scrooge, från 1984, är en gedigen julsaga.
Holidays
Inte en renodlad julfilm visserligen, men julen får – precis som andra högtider som påsk, halloween, nyår och alla hjärtans dag – en släng av sleven i den här samlingen korta skräckhistorier om helgfiranden från helvetet.
A very Murray christmas
En tillbakalutad och udda blinkning tillbaka mot klassiska julvarietéshower, i regi av snitsaren Sofia Coppola. En lite lätt håglös Bill Murray småpratar och sjunger med andra vilsna och vemodiga själar i julnatten på ett hotell i New York.
På den kreddiga gästlistan finns bland andra Amy Poehler, Michael Cera, Maya Rudolph, Jason Schwartzman, Chris Rock och Rashida Jones, men bäst är den extravaganta drömsekvensen med George Clooney och Miley Cyrus.
Fireplace for your home
En brasa alltså. Inte så händelserikt kanske men supermysigt. Med musik också, för den som vill ha ljud till.
Ett päron till farsa firar jul
Den här tredje filmen i den Chevy Chase-frontade ”Ett päron till farsa”-serien fick halvdana recensioner när den kom 1989, men får ändå anses vara en av genrens klassiker. Storyn är given; familjen Griswold ska fira jul och saker går åt helvete.
Krampus
”Gremlins”-influerad hybrid av skräck och komedi med Adam Scott och Toni Collette, om den djävulska figuren Krampus (från den mellaneuropeiska folktron, tydligen). En sorts tomtens onda skugga, vars uppgift inte är att sprida glädje – utan skräck. Lite svajigt men småkul.
The Night Before
Komedi av det mer barnförbjudna slaget, med Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen och Anthony Mackie som tre gamla vänner som återförenas och spårar ur på julaftons kväll. Tänk ”Baksmällan” möter ”En julsaga”.
Arthur och julklappsrushen
En både rolig och fin animerad julfilm med ett budskap, och en lite annorlunda infallsvinkel på tomtens värld. Som här är högteknologisk, med lite familjedysfunktion på toppen.
Om hur tomtens klantiga son ger sig ut på en galen resa tillsammans med den bångstyrige gammeltomten för att rädda en liten flickas jul.
Polarexpressen
Robert Zemeckis datoranimerade ”Polarexpressen” och dess motion capture-teknik är, ja polariserande. Vissa hatar den, andra älskar den. Jag tycker den är lite creepy på ett bra sätt.
Om en liten kille som kliver ombord på ett tåg som går till tomteverkstaden vid Nordpolen, och får vara med om ett hisnande äventyr.
Okej, inte en julfilm men däremot ett julavsnitt av Netflix inte sällan briljanta vuxenanimation ”BoJack Horseman”. Och en mycket meta sådan.
BoJack (Will Arnett) och Todd (Aaron Paul) tittar på en julspecial av ”Horsin’ around” – sitcomen som hästmannen BoJack var stjärna i på 90-talet.
Foto: Netflix.
Pee wee’s Playhouse: Christmas Special
Ett julavsnitt till. Paul Reubens komiska alter ego – det excentriska mansbarnet Pee-wee Herman – förbereder sig för julen i sitt knasiga lekhus, tillsammans med en strid ström av stjärnor som var mer än lovligt heta 1988. Som Grace Jones, Little Richard, Cher, Magic Johnson, Whoopi Goldberg, Oprah Winfrey och Joan Rivers.
Lite av en förvärvad smak kanske, men definitivt en klassiker bland julspecialer.
August Wittgenstein och Izabella Scorupco i ”Eldmärkt”. Foto: Viaplay.
Viaplay fortsätter att ösa på med originalserier. Senaste nytt är fantasythrillern ”Eldmärkt”, med Izabella Scorupco i ena huvudrollen.
”Eldmärkt”, som börjar spelas in i januari, blir en ”urban fantasy-thriller i modern Stockholmsmiljö”, som bygger på spänningsromanen ”Förstfödd”, av Filip Alexanderson.
Huvudrollerna spelas av tyska August Wittgenstein och Izabella Scorupco, och Viaplay utlovar ”ett starkt driv och tät spänning” och beskriver serien som ”en berättelse om sökandet efter sitt ursprung, en jakt som leder oss in en dold värld präglad av mörka hemligheter och okända krafter”.
– Det är en ynnest att få spela en så mångfacetterad karaktär. En oerhört stark kvinna, både fysiskt och psykiskt, men samtidigt så skör och ständigt på gränsen till personlig kollaps, säger Izabella Scorupco i pressmeddelandet.
Konceptuerande regissör är Jonathan Sjöberg (”Svartsjön”, ”100 code”), som har skrivit serien tillsammans med Björn Paqualin. Yellowbird producerar.
– ”Eldmärkt” överraskar med en spännande och komplett värld som är ytterst familjär men ändå annorlunda, där allt kan hända och ingenting är som man tror, säger Berna Levin, producent på Yellow Bird.
”Eldmärkt” kommer att bestå av åtta delar, och har planerad premiär på Viaplay någon gång under 2018. Längre fram kommer serien även att visas i TV3.
Rachel Brosnahan i ”The marvelous Mrs. Maisel”. Foto: Amazon.
The marvelous Mrs. Maisel
Amazon Prime Video
Del 1-2
Dramakomedi av Amy Sherman-Palladino, med bl a Rachel Brosnahan, Michael Zegen, Alex Borstein, Tony Shalhoub och Marin Hinkle.
Premiär den 29 november
Ni som går och hoppas på ännu en ny ”Gilmore girls”-vända på Netflix – kolla in den här nya pärlan från skaparen Amy Sherman-Palladino.
Skådeplatsen är 1958 års New York, där vår hjältinna Miriam ”Midge” Maisel (”House of cards” Rachel Brosnahan) lever en välbärgad tillvaro som den perfekta hemmafrun på Manhattan.
Hon uppfostrar två barn och tar hand och hemmet med ett ständigt leende på läpparna, charmar alla hon möter, mäter lår och höfter varje dag för att hålla koll på vikten, går upp tidigt för att hinna sminka sig innan hennes man Joel (Michael Zegen) vaknar – och ger honom stöd och feedback i hans försök att på kvällstid lyckas som ståuppkomiker på en klubb i Greenwich Village.
Han är dock tämligen talanglös, och efter ett uppträdande som blir katastrofalt för hans känsliga ego lämnar han Midge, samtidigt som han upplyser henne om att han har en affär med sin betydligt yngre sekreterare.
Midge vänder sig till sina föräldrar (Tony Shalhoub och Marin Hinkle) – vars societetsängsliga beteende är som hämtat ur ”Gilmore girls” – som dock genast undrar vad hon har gjort för fel.
Efter att ha dränkt sina sorger i vin raglar Midge in på klubben och upp på scenen där hennes man nyss har bombat. Hon visar sig vara en naturbegåvning, och den vresiga Susie (Alex Borstein), som jobbar på klubben och har ett öga för talanger, börjar bearbeta henne för att bli nästa stora akt.
Brosnahan är underbar i titelrollen, birollerna är helfestliga, och de första avsnitten är tillräckligt ljuvliga för att övertyga om att ”The marvelous Mrs. Maisel” blir en höjdare.
Personligen tycker redan mer om den än vad jag någonsin gjorde om ofta lite väl självmedvetna ”Gilmore girls”.
Gammaldags komedicharm, ”Mad men”-tjusning och fläckfritt 50-talsdesignade kläder och miljöer blandas med Sherman-Palladino-typiskt kvick dialog och ett feministiskt budskap om hur kvinnors potential kvävs av konventioner och restriktioner, som är lika angeläget nu som då.
Amazon har haft den goda smaken att beställa ytterligare en säsong efter den här första.
Se det här också: Tidig ståupp får du även i Jim Carrey-producerade ”I’m dying up here”, som finns på HBO Nordic.
Just nu… … ser du kvinnor som är betydligt coolare än vad som förväntas av dem även i västernserien ”Godless” (Netflix) och kriminalkomedin ”Enkelstöten” (TV4).
Visste du att… … Alex Borstein spelade rollen som Sookie St. James (som sedan togs över av Melissa McCarthy) i ”Gilmore girls” pilotavsnitt, och sedan gjorde två andra roller i samma serie?
Av Oskar Mellander och Tord Danielsson, med bl a Eva Rydberg, Rikard Wolff, Monna Orraryd, Vincent Wettergren, Naima Palmaer och Felice Jankell.
Premiär den 1 december
Efter 2015 års snillrika ”Tusen år till julafton” – som var både älskad och hatad men i alla fall inte lämnade någon oberörd – och förra årets superjulmysiga helgardering ”Selmas saga”, känns 2017 som ett mellanår för julkalendern.
Sci-fi-äventyret ”Jakten på tidskristallen”, som är fritt baserat på boktrilogin ”Speglarnas hemlighet” av Erika Vallin, lär passera som en anständig men förglömlig parentes.
Asrin (Monna Orraryd), Lima (Naima Palmaer) och Max (Vincent Wettergren) är tre barn som av olika anledningar har det lite motigt, men plötsligt blir intagna till internatskolan Framtidsakademin.
Deras officiella uppgift är att studera ett extremt avancerat matematikprogram signerat professor Styregaard (Eva Rydberg) – men i själva verket behöver professorn deras hjälp med att avstyra en enorm katastrof.
Onda krafter har nämligen djävulska planerar på att stanna tiden för alltid den 23 december, och tillsammans måste de nu ta sig till universums mittpunkt, för att laga tidens kristall – och rädda både världen och julafton.
Men portalen de färdas genom är komplex, och barnen och professorn kommer hela tiden på villovägar, medan den illasinnade Amalia (Julia Ragnarsson) och hennes underhuggare dr Ruben (Rikard Wolff) kommer allt närmare sitt mål.
En del miljöer är rätt läckra, och ”Jakten på tidskristallen” har – trots den för långa startsträckan, den tämligen låga procenthalten julkänsla och skådespeleri vars kvalitet varierar – tillräckligt mycket som talar för sig för att engagera unga tittare och undvika en föräldrabaserad tittarstorm.
Eva Rydberg är lika bra som förväntat som excentrisk professor, det är fint att se Rikard Wolff i en värdig sista roll, och birollsgalleriet är välfyllt med underhållande kufar. Som David Wibergs vaktchef, Erik Johanssons svengelsktalande Hank Eastwood och den publikfriande lilla roboten Gorbi. En figur som, likt mycket annat här, flirtar med ”Stjärnornas krig”.
Men någon plats i julkalendrarnas hall of fame blir det ju knappast för den här faktiskt lite långrandiga historien.
Knappa tre plus, avrundade uppåt på grund av välvilja i juletid.
”Vikings” är tillbaka, ”Cowboykåken” gör comeback – och missa inte HBO:s sorgliga knarkdoku ”Meth storm”.
Vikings
Michael Hirsts stora vikingabatalj har precis börjat på sin femte runda med ett mustigt dubbelavsnitt. Jonathan Rhys Meyers, som dök som krigarbiskopen Heahmund i slutet av den förra omgången, spelar en viktig roll den här säsongen, och Gustaf Skarsgård och Josefin Asplund ska få svensksällskap längre fram av Alicia Agneson, som spelar en kvinna vid namn Freydis. Men bäst av alla är ju ändå Katheryn Winnick, som är fortsatt stencool som Lagertha, som numera är drottning över Kattegatt. Gillar henne skarpt.
HBO Nordic. Säsongspremiär i dag
Cowboykåken
SVT såg uppenbarligen inte succén komma, då de i somras inte lade två strån i kors för att nå ut med den här snickar-eskapismen, där Dick Bewarp med sina bara händer bygger en rejäl timmerkoloss i Norrlands inland. Men Bewarp blev en självklar publikfavorit, så nu visas ”Cowboykåken” igen, med ett nyinspelat avsnitt på toppen, om uppståndelsen efter serien, då huset blev en turistattraktion. Det vore konstigt om SVT inte gör mer tv men den här storsvärande hybriden av urstockholmare, händig karlakarl och blödig hundälskare.
SVT Play. Nypremiär på söndag
Meth storm
En lika gruvlig som viktig HBO-dokumentär av journalisterna och filmmakarna Craig och Brent Renaud, om hur det billiga mexikanska metamfetaminet ICE flödar in över gränsen till USA, med massiv mänsklig misär bland fattiga och arbetslösa amerikaner till följd. Man får följa familjen Converse, där missbruket har gått i arv och mamman skjuter upp tillsammans med sina söner, såväl som DEA-agenterna som uppgivet för en tröstlös kamp mot knarket. En fullkomligt knäckande upplevelse. Se den.
HBO Nordic
Bubblaren
Så här års, till adventsfikor, glöggfester och mörka hemmakvällar, glider såklart ”Fireplace for your home” upp som en solklar favorit. En brasa i din tv alltså, med lite stämningssättande musik eller bara sprakljud till. Finns på Netflix i tre varianter. Urmys.
Övernaturligt mysterium av Baran bo Odar och Jantje Friese, med bl a Oliver Masucci, Louis Hofmann, Karoline Eichhorn och Jördis Triebel.
Premiär i dag
”Eftersom du tittade på Stranger things.”
Japp, Netflix algoritm kommer garanterat att rekommendera dig, och alla andra som har hetstittat på bröderna Duffers övernaturliga 80-talsfrossa, det här mysteriet, som är streamingjättens första tyska originalserie.
För likheterna är uppenbara. En småstad med mörka hemligheter och övernaturliga krafter under ytan. Kids på cyklar. Ett betongkomplex som döljer ljusskygga aktiviteter. Försvunna barn. 80-tal.
Men ”Dark” är ändå ett helt annat sorts småstadsmysterium (mer likt franska ”Gengångare”, egentligen). För där ”Stranger things” var ett nostalgiskt äventyr, är den här serien kulen, otäck, sorgsen och filosoferande. Innesluten i ett kompakt, elegant mörker och ett skrämmande lugn.
Skådeplatsen är den lilla staden Winden, som är omgiven av skog och belägen bredvid ett stort kärnkraftverk.
En pojke har försvunnit, och en man har hängt sig, och lämnat efter sig ett brev som ska öppnas på ett speciellt datum, vid en speciell tid. Snart försvinner en till pojke, medan ytterligare en pojke hittas död – klädd på ett sätt som förvånar, om man ska uttrycka sig spoilersäkrat.
En komplex, sinnesbändande historia vecklas ut över tre olika tidsplan med 33 års mellanrum (2019, 1986 och 1953), där fyra sammanlänkade familjers hemligheter och lögner blottläggs – och tiden inte är ett linjärt koncept. Dåtiden, nutiden och framtiden är hopfogade ”i en evig cirkel”, och frågan är inte bara var de försvunna barnen är, utan också när de är.
”Dark” kräver sannerligen koncentration och hade, som många av Netflix serier, med fördel kunnat kortas ner med ett par avsnitt. Men det är verkligen ett fascinerande, genuint skrämmande och mycket spännande mysterium, effektivt tonsatt med hotfullt tickande klockor och olycksbådande undergångsmusik av Ben Frost. Som gjort för att sluka i ett enda svep, enligt Netflix numera väl beprövade modell.
Ett mörker väl värt att stirra in i, och klia sig i huvudet över.
Riddare, monarker, deckare, kvinnosakskämpar och en ”Game of thrones”-favorit på nya äventyr. Här är nio tv-serier att plöja i december.
1. Dark
Netflix första tyska originalserie är ett tungt men trollbindande småstadsmysterium som utspelar sig under tre olika tidsplan – 2019, 1986 och 1953 – och garanterat kommer att bråka med din hjärna. Om hemligheter, lögner, försvunna pojkar och tid som cirkulärt koncept.
Lite ”Stranger things”, lite ”Gengångare”, lite ”Tillbaka till framtiden”, och väldigt dystert och koncentrationskrävande. Men bra.
Netflix. Ute nu
2. Knightfall
Något nytt för alla svärd- och medeltidsbatalj-fantaster.
”Knightfall” följer riddarna i Tempelherreordern, som är på jakt efter den heliga graalen i det tidiga 1300-talets Frankrike. Jeremy Renner är exekutiv producent, huvudrollen spelas av Tom Cullen, och ”Downton Abbeys” Jim Carter gör rollen som påven Bonifatius VIII.
Påkostade actionsekvenser, och mycket våld och slugt intrigerande.
HBO Nordic. Premiär den 7 december
3. The crown
Urstark andra säsong av Netflix majestätiska, enormt eleganta kostymdrama om drottning Elizabeth II:s styre.
Den här omgången utspelar sig under åren 1956-1963 och handlar mycket om slitningarna i det kungliga äktenskapet.
Fantastisk tv, med en makalös insats av Claire Foy i huvudrollen. Förhandstippar på en Emmy för henne den här gången.
Netflix. Säsongspremiär den 8 december
4. I Dickens magiska värld
Småjulig brittisk kostymserie där olika figurer från Charles Dickens böcker lever i ett och samma viktorianska grannskap, där mordet på Ebenezer Scrooges affärspartner Jacob Marley ska utredas.
SVT2. Premiär den 9 december
5. Jean-Claude Van Johnson
Den belgiske gamle actionmannen Jean-Claude Van Damme spelar en variant av sig själv i den här Amazon-komedin om en pensionerad kampsports- och actionfilmstjärna som extraknäcker som jättefarlig undercoveragent.
Amazon Prime Video. Premiär den 15 december
6. Gunpowder
Allas vår ”Game of thrones”-favorit Kit ”Jon Snow” Harington både producerar och gör en av huvudrollerna i den här tredelade kostymthrillern, som utspelar sig i 1600-talets England och skildrar den så kallade krutkonspirationen. Ett upprorsförsök som gick ut på att lönnmörda kungen genom att spränga det ena av parlamentets två kamrar.
Övriga roller görs av bland andra Mark Gatiss, Liv Tyler, Peter Mullan och Tom Cullen (alltså samma kille som gör huvudrollen i ovanstående ”Knightfall”).
HBO Nordic. Premiär den 19 december
7. Fröken Frimans krig
Det feministiska, humoristiska, utomordentligt trivsamma och inte minst mycket angelägna kostymdramat ”Fröken Frimans krig” är tillbaka med en fjärde säsong, som förmodligen också blir den sista.
Nu är året 1908 och Dagmars grupp engagerar sig i arbetarrörelsen, genom att ta strid för kvinnor som inte släpps in i fackföreningarna. Sissela Kyle, Maria Kulle, Frida Hallgren, Sofia Ledarp och Lena T. Hansson gör som vanligt i huvudrollerna, och bland säsongens nya ansikten finns Johannes Brost, Björn Gustafson, Maria Langhammer och Electra Hallman.
SVT1. Säsongspremiär den 25 december
”Fröken Frimans krig”. Foto: Peter Cederling/SVT.
8. Swedish Dicks
Viaplay-komedin med Peter Stormare och Johan Glans som svenska privatdeckare i Los Angeles är tillbaka med en andra säsong.
Bland gästskådisarna den här gången finns Haley Joel Osment (”Sjätte sinnet”), Lori Petty (”Orange is the new black”) och Justin Chambers (”Grey’s anatomy”).
Viaplay. Säsongspremiär den 25 december
9. One child
Miniserie från BBC, som tar en titt på dagens Kina utifrån teman som dödsstraff, korruption, globalisering och den nyligen övergivna enbarnspolitiken.
Om en ung kvinna som blev bortadopterad som bebis och växte upp i England, men nu återvänder till Kina för att hjälpa en dödsdömd bror som hon inte ens visste om att hon hade.
”House of cards”-stjärnan Joel Kinnaman dyker snart upp i huvudrollen i en ny Netflix-serie. Kolla in den första trailern för cyberpunkiga ”Altered carbon” här.
Nu finns de första bilderna och det första rörliga materialet från vår svenska stjärna Joel Kinnamans nya Netflix-serie, vars budget tydligen är något i hästväg.
Den heter alltså ”Altered carbon”, och är baserad på Richard K. Morgans hårdkokta sci-fi-roman med samma namn från 2002.
Så här beskrivs serien av Netflix:
Altered Carbon utspelar sig 300 år in i framtiden då människans sinne har digitaliserats och kan laddas ner till olika kroppar. Serien bygger på den klassiska cyberpunk-romanen skriven av Richard K. Morgan och är en spännande historia om mord, kärlek, sex och svek. Takeshi Kovacs är ensam överlevande soldat vars elitstyrka besegrades i ett uppror mot den nya världsordningen. Hans sinne fängslades och lades ”på is” i århundraden tills Laurens Bancroft, en oerhört välbärgad, långlivad man, erbjuder Kovacs chansen att leva igen. I utbyte måste Kovacs lösa ett mord… på Bancroft själv.
Kinnaman – som sedan tidigare hittas på Netflix i både originalserien ”House of cards” och ”The killing” (som började som en AMC-serie men sedan plockades upp av Netflix för en sista säsong) – spelar alltså huvudrollen som Takeshi Kovacs.
Laurens Bancroft spelas av James Purefoy från bland annat ”Hap and Leonard” och ”The following”.
Här har du en tjuvkik på serien (och Psychasec är alltså företaget som erbjuder evigt liv med sin teknik):
Lite ”Blade runner”, lite ”Westworld”?
Här är fler bilder:
”Altered carbon” har premiär på Netflix den 2 februari 2018.
Kriminaldrama av Hans Rosenfeldt och Camilla Ahlgren, med bl a Sofia Helin, Thure Lindhardt, Maria Kulle, Mikael Birkkjær och Thomas W Gabrielsson.
Varje saga har sitt slut – och nu ska både framgångssagan ”Bron” och Saga själv få sina avslut.
Och nu är det spoilervarning för den som inte har sett klart säsong tre.
När den fjärde, och alltså uttalat sista, säsongen börjar, har det gått närmare två år sedan kriminalkommissarie Saga Norén (Sofia Helin) togs ur tjänst för att utredas för mordet på sin egen mamma.
Hon blev dömd, vet vi nu, och sitter nu i fängelse i Ystad i väntan på att hennes fall ska prövas på nytt.
Det är, givetvis, en miljö och en situation hon inte hanterar speciellt bra, obehaget och panikkänslorna sipprar ur varje por, och frågan är om Helin någonsin har varit bättre i den här mycket speciella rollen – som är lika minerad och känslig för minsta felspel som den är tacksam när den väl sitter. Hon har i princip utvecklat en egen konstart av att spela det socialt oförmögna, i grunden trasiga kriminalsnillet, och vid det här laget är växlingarna mellan det ömtåliga, det klumpiga och det knivskarpa mer eller mindre helt sömlösa.
Samtidigt, i Köpenhamn, får Sagas gamla partner Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) sätta tänderna i det gruvliga mordet på en kvinna som har stenats till döds på Pepparholmen, vid foten av Öresundsbron. Hon visar sig vara chefen för den danska motsvarigheten till migrationsverket, och Henrik och hans nya partner – den burduse Jonas Mandrup (Mikael Birkkjær) – börjar nysta i om fallet har att göra med den nyliga skandalen kring en omstridd deportering.
Spåren leder både mot en utvisningsdömd iranier och mot en vänsterradikal svensk grupp, och i gammal god ”Bron”-anda får vi bekanta oss med ett antal spridda karaktärer vars anknytning till det pågående fallet ska avslöjas så sakteligen. Bland annat en misshandlad kvinna som är på flykt tillsammans med sin son, två tonårstjejer som säljer stöldgods, en skjutjärnsjournalist och hans tvillingbror, och en äldre kvinna som basar över en mycket märklig, sektliknande by.
Hur hänger allt ihop?
Henrik tar Sagas hjälp för att lösa fallet, och medan hon kastar sig in i utredningen på sitt karaktäristiska sätt, med huvudet före, jobbar kugghjulen i hennes huvud parallellt med den för oss tittare sedan förra säsongen kanske mest brännande frågan: Var är Henrik Sabroes försvunna barn?
Man får hoppas att manusförfattarna tänker ge oss svaret, då själva mordgåtan den här gången, hur spännande den än är, faktiskt nästan känns underordnad mysteriet med Henriks familj.
Å andra sidan har en serie som har tjänat in ett så här ansenligt förtroendekapital genom åren råd att spela ett lite högre spel än andra.
Och med tre utmärkta säsonger i ryggen rör sig ”Bron” nu mot sitt avsked med den typ av ledig men påtaglig självsäkerhet som bara den som vet att den alltid har varit, och fortfarande är, bäst i klassen kan kosta på sig.
Känslan är den av total kontroll, och det övertygar om att vi inte kommer att bli besvikna, vilken väg ”Bron” än väljer att ta för sin slutliga sorti.
”Bron” säsong fyra har premiär i SVT den 1 januari 2018.
I början av nästa år har fyra nya ”Beck”-filmer premiär på C More. Med Peter Haber i huvudrollen, såklart. Nu har vi titlar och premiärdatum.
Jodå, Peter Haber är snart tillbaka som den galet folkkära poliskommissarien Martin Beck från Maj Sjöwalls och Per Wahlöös böcker.
En roll han spelade för första gången för 20 år sedan, 1997. 34 ”Beck”-filmer har vi kunnat se honom i hittills – och nästa år kommer ytterligare fyra.
– Det är helt makalöst hur Beck efter 20 år fortsätter att leverera! Serien har slagit flera tittarrekord och våra senaste premiärer har varit enorma framgångar på C More och TV4. Därför känns det väldigt härligt att få bjuda på fyra helt nya filmer med våra älskade karaktärer – och kanske en och annan överraskning, säger Josefine Tengblad, dramachef på Bonnier Broadcasting, i ett pressmeddelande.
Där står vidare:
I de nya filmerna går Martin Beck till botten med känslan om den stillsamma pensionärstillvaron verkligen är något för honom samtidigt som Steinar Hovland får en alltmer självklar och central position i gruppen. Konkurrens, familjeproblem och avundsjuka skakar om teamet både på det professionella och det privata planet och utsätter den annars så sammansvetsade Beck-gruppen för stora påfrestningar – samtidigt som svåra brott ska lösas.
Peter Haber återses i rollen som Martin Beck och Kristofer Hivju som den karismatiske nykomlingen Steinar Hovland. Flera andra välbekanta karaktärer är spanarna Oskar spelad av Måns Nathanaelson och Jenny spelad av Anna Asp, utredaren Ayda spelad av Elmira Arikan samt Klas Fredén som spelas av Jonas Karlsson. Tittarna får självklart också träffa kultförklarade ”Grannen” spelad av Ingvar Hirdwall och Martin Becks dotter Inger spelad av Rebecka Hemse. Hirdwall har i likhet med Peter Haber medverkat i samtliga 38 filmer de senaste 20 åren.
Den första av de nya filmerna – som vi nu vet heter ”Ditt eget blod” – har streamingpremiär på C More på nyårsdagen.
Synopsis för den lyder så här:
En man misshandlas till döds i Mellanöstern. I Stockholm försvinner en ung kvinna på väg hem från arbetet. Två händelser som kommer att visa sig ha med varandra att göra. Eftersom Martin Beck har sagt upp sig, leder Steinar Hovland sökandet efter kvinnan. Men Martin dras snart in fallet när han hjälper Säpo att utreda en misstänkt terrorist.
Titlarna på de övriga tre filmerna är ”Den tunna isen”, ”Utan uppsåt” och ”Djävulens advokat” och de har premiär på C More den 3 februari, den 3 mars respektive den 7 april.
Mårten Klingberg har skrivit manus till samtliga filmer. Han har även regisserat ”Ditt eget blod” och ”Den tunna isen”, medan Jörgen Bergmark står för regin till ”Utan uppsåt” och ”Djävulens advokat”.
Filmerna produceras av Filmlance i samarbete med TV4, C More, Nordisk Film och ZDF.
Dessutom:
Den som nu vill nörda ner sig riktigt ordentligt i allt som rör ”Beck” kan surfa in på www.beckfaktan.se
Där har diverse fakta om evighetsföljetongen samlats, som ett sorts firande av Habers 20-årsjubileum.
Så här alltså:
* ”Ditt eget blod”, streamingpremiär på C More den 1 januari.
* ”Den tunna isen, streamingpremiär på C More den 3 februari.
* ”Utan uppsåt”, streamingpremiär på C More den 3 mars.
* ”Djävulens advokat”, streamingpremiär på C More den 7 april.
Filmerna kommer sedan även att visas i TV4 framöver, men när är fortfarande oklart.
Erik Haags och Lotta Lundgrens utvandrarserie ”Bye bye Sverige” kör egentligen mest vidare i samma gamla hjulspår som ”Historieätarna”. Vilket är toppen.
Erik Haag och Lotta Lundgren är ett polariserande programledarpar.
Antingen tycker man att de är det bästa som har hänt svensk infotainment-tv sedan, säg Fredrik Lindström. Eller så står man inte ut med Haags jättebebis-manér och Lundgrens sävliga stil.
Och deras nya programserie, som har premiär i dag, lär knappast omvända speciellt många i den senare kategorin lagom till julafton, då paret ju tar plats som julvärdar i SVT. Tvivlarna får trösta sig med glöggen och chokladpralinerna, helt enkelt.
Vi som tillhör den första kategorin däremot, får precis det vi vill ha.
”Bye bye Sverige” – där Haag och Lundgren lajvar livet som emigranter under den stora utvandringen till USA kring förra sekelskiftet – är nämligen en tre timmar lång, oavbrutet underhållande historielektion gjord i på pricken samma anda som ”Historieätarna”. Även om fokuset inte längre ligger på mat.
Erik och Lotta spelar Erik och Lotta (som vanligt helt utan Guldbaggevittring) – fattiga småländska bönder som bor granne med Karl Oskar och Kristina.
I den första delen – ”Dög det åt far min, duger det åt mig” – harvar de på hemma, trots hopplösa omständigheter, medan grannarna drar till Amerika.
I del två – ”Äntligen på väg” – lämnar de Småland, mellanlandar på Sillgatan i Göteborg bland alla andra hoppfulla, och tar sig sedan an den långa och mödosamma båtresan över havet, för att slutligen hamna på immigrant-ön Ellis Island för inspektion och gallring.
Del tre – ”Det nya landet” – handlar om deras nya liv i USA. Om daglönare, pigor och slumområdet Swede Hollow i Minnesota.
Olof Wretling och Kakan Hermansson – som båda var med i julkalendern och ”Historieätarna”-spinoffen ”Tusen år till julafton” – spelar Karl Oskar och Kristina, men dyker även upp som diverse andra roliga figurer med skiftande dialekter.
Experter på det ena och det andra fyller i med fakta, och infotainment-geniet och Haags och Lundgrens ständiga samarbetspartner Karin af Klintberg är både producent och regissör.
Resultatet är roligt, folkbildande, angeläget (den som inte självmant drar parallellerna till dagens migrationssituation får dem i princip skedmatade på slutet) – och inte minst snyggt.
Greppet med att klippa in Haag och Lundgren i gamla svartvita filmer är perfekt.
Det är tre timmar solklar måste se-tv.
Fast inte för alla då, förstås.
Det första avsnittet av ”Bye bye Sverige” finns ute på SVT Play nu, och sänds i SVT1 kl 20.00.
Henrik Schyffert ska eventuellt döda och käka upp två grisar som han har hemma i sin lägenhet i nya SVT-serien ”Köttets lustar”. Inga konstigheter alls, egentligen.
En av den här säsongens mest spännande och utstående programidéer är utan tvekan den till ”Köttets lustar”, som drar i gång i SVT i dag.
Bakom manus står Agnes-Lo Åkerlind, Clara Mannheimer och Nathan Grossman, och upplägget lyder som följer:
Henrik Schyffert – jägare, köttälskare och vit framgångsrik man i sina bästa år – antar en utmaning från sin son (som kanske, eller kanske inte, fick den planterad från någon med en idé till ett tv-program, vad vet jag): Lär känna ett djur innan du dödar och äter upp det – eller bli vegetarian.
Alltså köper Schyffert två små grisar (de säljs bara i par, tydligen) som han döper till Vickan och Madeleine och tar hem till sin lägenhet i Vasastan.
De stinker och skiter i hissen och framkallar allergiska reaktioner, och en bit in i första programmet känns det som att deras dagar är ganska räknade. Men snart uppstår ändå känslor, som det gör med husdjur.
I nästa avsnitt blir det besök i dödsfabriken – och det lär inte bli någon vacker syn.
Idén kan låta bisarr men är samtidigt den naturligaste saken i världen.
Kött är döda djur, och pallar man inte att döda ett djur, eller i alla fall bevittna hur en slakt går till och se hur djuren man äter faktiskt lever, borde man kanske se över sin kost.
Och sedan var det ju det där med köttproduktionens enorma miljöpåverkan – vilket väl egentligen inte går att komma runt för någon annan än den som enbart äter hemmaskjutet vilt.
”Köttets lustar” mästrar dock inte, vilket är till programmets fördel. Snarare är det fundersamt och lite tillbakalutat.
Experter och fakta varvas med kvällspromenader och bonding med grisarna, och lite innerstadsmässig kändisspotting. Flickvännen Nour El Refai skymtar förbi, Josephine Bornebusch kör Facetime med griseknoarna och Shima Niavarani initierar ett stycke introspektion över en kopp take away-kaffe.
Vad skulle en övergång till vegetarianism innebära för Schyfferts självbild?
Det är en bra fråga. För såvida det inte är en så kallad Stockholmsvegetarian man ska bli (alltså en sådan som ”inte äter kött” men gärna äter fisk och kyckling, kanske en ekologisk hamburgare om det ändå är grillsäsong och varför inte ett ripbröst eller lite älgstek om det bjuds), är det, faktiskt, en avsevärd förändring av livsstil det handlar om.
”Köttets lustar” lär inte sätta p för speciellt många köttromantikers långa kärleksaffärer med korvar, biffar och burgare.
Men det är en snyggt förpackad tankeställare.
Och det är gott så.
Avsnitt ett av ”Köttets lustar” finns ute på SVT Play nu, och sänds i SVT1 i kväll kl 21.00.
Biografiskt drama av Peter Morgan, med bl a Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby, Matthew Goode, Alex Jennings, Victoria Hamilton och Anton Lesser.
Säsongspremiär den 8 december
Peter Morgans ”The crown” anlände som en fullfjädrad kostymelegant förra hösten – men är ändå en ännu bättre, mer majestätisk produktion när den nu återkommer. Det är snudd på högsta möjliga betyg för den här andra säsongen, som täcker åren 1956-1963.
När vi först återser drottning Elizabeth II (Claire Foy) och hennes man prins Philip (Matt Smith) stormar det i det kungliga äktenskapet. Exakt vad som har lett fram till den bittra konfrontationen vet vi inte första gången vi ser scenen, men när vi sedan återser den i avsnitt tre, har vi fått kontexten klar för oss.
Philips känsliga manliga ego klarar inte av existensen i Elizabeths skugga, och under de månader han har varit ute på en lång internationell turné till havs (en resa han skickades på dels i pr-syfte, och dels som ett sätt att kväsa hans rebelliska tendenser) har komprometterande uppgifter nått Elizabeth.
Morgan säger aldrig rent ut att Philip bedrog drottningen, men vi vet så att säga vad vi tror, och den äktenskapliga krisen utgör ramhandlingen för säsong två.
Men denna ram är i sin tur fylld av perfekta små kapitel med sina egna, avgränsade storytrådar, och ”The crown” briljerar därmed inte bara som en av tv:s allra elegantaste och mest minutiöst rollbesatta, mest utsökt skrivna och lyxigast producerade serier, utan står även ut som förädlare av den avsnittskonst som delvis har gått förlorad i binge-tittandets tidevarv.
Det handlar bland annat om Suezkrisen, premiärministrarna som kom efter Winston Churchill men inte pallade trycket, det abdikerade svarta fåret Edwards (Alex Jennings) nazistsympatier, kraven på en modernisering av kungahuset och prinsessan Margarets (Vanessa Kirby) nya kärlek – den sexuellt tygellösa fotografen Antony Armstrong-Jones (en suverän Matthew Goode).
En episod väver samman lille prins Charles (Billy Jenkins) första tid på en kall och oförlåtande internatskola med tillbakablickar mot Philips svåra tid som ung på samma skola.
En annan introducerar oss för John F och Jackie Kennedy, som kommer till Buckingham Palace som den lite vulgärare, amerikanska sortens kungligheter. Michael C. Hall och Jodi Balfour har roligt, kanske lite för roligt med rollerna, och tar ”The crown” ett snedsteg den här säsongen är det just i “Dear Mrs. Kennedy”, som visserligen livar upp men inte riktigt smälter in i sitt otroligt välvårdade sammanhang.
Men det är en petitess. Säsong två av ”The crown” är en sann delikatess, och Claire Foy regerar med en av de absolut starkaste rollprestationer du kan se just nu.
En Emmy till hösten känns mycket sannolik.
Se det här också: Kungligheter av det mer medeltida slaget ser du just nu i ”Vikings” och sprillans nya riddarserien ”Knightfall”, som båda finns på HBO Nordic.
Just nu… … vet vi åtminstone en viktig detalj inför säsong tre och fyra av ”The crown”, och det är att rollen som drottning Elizabeth II tas över av Olivia Colman.
Visste du att… … Michael C. Hall gör huvudrollen i nya thrillerserien ”Safe”, som har premiär på Netflix nästa år?
Veckans streamingtips: Julstämning i massor! Ladda inför helgerna med Charles Dickens, ”Little Britains” David Walliams – och sprillans ny svart julkomedi på Netflix.
Billionaire boy
Ni som gillade ”Little Britain” minns David Walliams. Han har gått och blivit en synnerligen kompetent barnboksförfattare med åren, och den här mysigt fåniga BBC-filmen är baserad på hans bok med samma namn. Om en pojke och hans pappa, som går från urfattiga till stenrika (och olyckliga) till fattiga (och lyckliga) igen, efter pappans uppgång och fall i toalettpappersbranschen. En perfekt liten rulle med Roald Dahl-vibbar, att se tillsammans med barn så här i juletider. Tänk sensmoral och humor.
SVT Play. Premiär i morgon
”Billionaire boy”. Foto: BBC.
I Dickens magiska värld
Mer brittisk julfeeling får du i den här kostymserien, som heter ”Dickensian” i original och utspelar sig i viktorianska London, där ett stort antal karaktärer ur Charles Dickens böcker – som Ebenezer Scrooge, Fagin, Oliver Twist och syskonen Havisham – alla bor i samma grannskap. Stephen Rea spelar polisen som kommer dit för att utreda mordet på girigbuken och Scrooge-kompanjonen Jacob Marley (som var död redan från början i ”En julsaga”). Snyggt, ambitiöst och mycket stämningsfullt.
SVT Play
Bye bye Sverige
Lotta Lundgren och Erik Haag är inte bara i ropet som årets julvärdar. De är även högaktuella med nya ”Bye bye Sverige”, som likt deras tidigare höjdare är ett samarbete med snillet Karin af Klintberg. I tre avsnitt lajvar de livet som emigranter under den stora utvandringen till USA kring förra sekelskiftet. Kakan Hermansson och Olof Wretling dyker upp i multipla biroller – alla med lustiga dialekter. Precis som förväntat en programserie som ingen som har gillat det de tidigare har gjort bör missa.
SVT Play. Nya avsnitt på torsdagar
Bubblaren
Julfilmer är en problematisk genre, men jag tänker ge Netflix svarta komedi ”El camino christmas”, om ett spritbutiksrån, en chans ändå. Manusförfattaren är trots allt Oscarsnominerade Theodore Melfi (”Dolda tillgångar”). Premiär i dag.
Nyfiken på nya säsongen av ”Homeland”? Nu finns en trailer och ett premiärdatum.
Showtime har droppat trailern för nästa års sjunde säsong av ”Homeland”, och även meddelat att premiären blir den 11 februari.
Så här ser det ut när den populära serien återvänder:
Den nyvalda presidenten Elizabeth Keane (Elizabeth Marvel), som utsattes för ett mordförsök i slutet av förra säsongen, har visat sig vara en skum typ.
Carrie (Claire Daines) är tillbaka i Washington, D.C. för att ta sig an den ohederliga presidenten – medan Saul Berenson (Mandy Patinkin) lite otippat nu verkar jobba för just henne.
Säsong sju av ”Homeland” har amerikansk premiär i Showtime den 11 februari. SVT brukar ligga ganska hack i häl så vi gissar väl på den 12 februari då?
Tunga namnen Jens Lapidus och Hans Rosenfeldt ligger bakom lovande Viaplay-originalet ”Advokaten”. Nu finns en första teaser.
En av de mest spännande svenska serierna som är på gång nu är Viaplays och TV3:s thriller ”Advokaten”, om en stjärnadvokat som nästlar sin i den undre världen för att hämnas mordet på sina föräldrar.
Bakom ligger nämligen ”Snabba cash”-mannen Jens Lapidus, ”Bron”-mäster Hans Rosenfeldt och Rosenfeldts författar-kollega Michael Hjorth (som även har skrivit manus till bland annat ”Cleo”).
Ett bra gäng alltså.
Storyn går så här:
Thrillerserien handlar om den begåvade försvarsadvokaten Frank Nordling på en av Sveriges främsta advokatbyråer. I barndomen bevittnar Frank tillsammans med sin syster Sarah sina föräldrars död och när han i dag får veta att mördaren är en av ledarna inom Köpenhamns undre värld – och en av advokatbyråns viktigaste klienter – blir han besatt av hämnd. På jakten efter gärningsmännen dras Frank allt djupare in i ett livsfarligt dubbelspel. Frågan är hur långt han är beredd att gå för att skipa rättvisa. Advokaten är en nervkittlande thrillerserie där karaktärerna kastas mellan lagligt och olagligt liv och död.
Alexander Karim (som vi sett i bland annat SVT:s ”Äkta människor” och amerikanska FX-serien ”Tyrant”) spelar huvudrollen som advokaten Frank Nordling. Malin Buska spelar Franks syster Sarah, som är polis, har ett barn från ett tidigare förhållande och ett drogmissbruk som hon inte kan få bukt på.
Danske Thomas Bo Larsen (som vi nyligen såg i Viaplay-serien ”Veni vidi vici”) spelar gangsterledare Waldman, och hans landsman Nicolaj Kopernikus (”Brottet”) spelar Sven-Erik Wisén – advokatfirmans ägare och Franks mentor.
Nu är första teasern släppt, och så här ser den ut:
Regissör är norrmannen Geir Henning Hopland, som tidigare jobbat med serier som ”Lilyhammer” och ”Frikänd”.
”Advokaten” har premiär på Viaplay och i TV3 i början av 2018.
Veckans streamingtips: Jean-Claude Van Damme driver med sig själv i actionkomedin ”Jean-Claude Van Johnson” – och ”Vikings” möter Monty Python i briljanta vikingaparodin ”Norsemen”.
Jean-Claude Van Johnson
”Mitt namn är Jean-Claude Van Damme och jag brukade vara superkänd.” Med de orden börjar Amazons djupt fåniga men i alla fall tillfälligt småroliga actionkomedi ”Jean-Claude Van Johnson”, där den gamle kampsports- och actionfilmstjärnan Van Damme, även känd som musklerna från Bryssel, har roligt medan han driver med sig själv och sina filmer. Han spelar en åldrande, smått deprimerad variant av sig själv – som spelar in kassa rullar som en täckmantel, medan han i själva verket är ute på uppdrag som hemlig agent.
Amazon Prime Video
Easy
Indiefilmmakaren Joe Swanberg har levererat en andra säsong av sin småputtriga antologiserie ”Easy”, som är precis vad den heter. Ett knippe tillbakalutade och lättsamma tittar in i olika Chicagobors vardag, som inte bjuder på någon större dramatik men ändå alltid har sina poänger om sex, relationer, karriär eller andra samtidsbryderier. Vissa figurer känns igen från den första säsongen medan andra är nya. Perfekt när du har en halvtimme över och inte orkar engagera dig i något nytt längre serieförhållande.
Netflix
Norsemen
Så himla rolig den här norska vikingaparodin är. ”Norsemen”, eller ”Vikingane” som den heter i original, utspelar sig i en liten by i slutet av 700-talet, där vikingar ägnar sig åt plundring, holmgång, människooffer till gudarna och att supa sig medeltidsfulla – men också och framför allt beter sig, talar och småtjafsar som om de levde i nutiden. Tänk ”Vikings” och ”Game of thrones” möter Monty Python-humor. Finns i både en norskspråkig och en engelskspråkig version, men det är den senare du hittar på Netflix.
Netflix
Bubblaren
Gillar du sci-fi kan det vara värt att kolla in antologiserien ”Philip K. Dick’s electric dreams”, baserad på kultiga författaren Philip K. Dicks verk. Med till exempel Steve Buscemi, Vera Farmiga, Terrence Howard och Maura Tierney. Premiär på Viaplay på måndag.
Pepp på nya ”Beck”? Kolla in trailern för första nya filmen ”Ditt eget blod” här.
Fyra nya ”Beck”-filmer är som bekant på väg till C More, och nu finns en trailer för den första av dem, som har fått titeln ”Ditt eget blod”.
Den ser ut så här:
Och det här är alltså handlingen:
En man misshandlas till döds i Mellanöstern. I Stockholm försvinner en ung kvinna på väg hem från arbetet. Två händelser som kommer att visa sig ha med varandra att göra. Eftersom Martin Beck har sagt upp sig, leder Steinar Hovland sökandet efter kvinnan. Men Martin dras snart in fallet när han hjälper Säpo att utreda en misstänkt terrorist.
”Ditt eget blod” har premiär på C More den 1 januari. Sedan följer tre till filmer. ”Den tunna isen” den 3 februari, ”Utan uppsåt” den 3 mars och ”Djävulens advokat” den 7 april.
Filmerna kommer sedan även att visas i TV4 framöver.